Нов енолошки тренд: Не црвено, не бело, туку сино вино!

Некои го обожуваат црвеното вино, други пак, белото. Има и дами кои го сакаат „розето“. Но, новиот енолошки тренд кој доаѓа од Шпанија тврди дека синото вино е најдобро.

sino 3

Верувале или не, синото вино постои благодарение на ГИК, шпанска винска компанија која неодамна го лансираше на пазарот. Виното е направено од црно и бело грозје, а сината боја ја добива поради комбинцијата со пигментот антоцијанин. Инаку, според производителот, сината боја претставува движење, иновација и бесконечност.

sino 8

Шише сино вино, кое наскоро ќе биде достапно во добар дел од Европа, ќе чини 8 евра.

x

Check Also

Видео водич за подготовка на 3 најпопуларни новогодишни коктели

Коктелите се најавуваат како водечки тренд во 2017 година, особено како избор ...