Нова колекција од IKEA – Прослава на несовршенството

Новата колекција од Икеа е насловена INDUSTRIELL, а фокусот е на рачно изработен мебел со достапна цена.

За реализација на колекцијата, биле развиени нови начини на обработка на дрвото, стаклото, керамиката и текстилот, а крајниот резултат е „несовршени“ производи.

Целта на INDUSTRIELL, меѓу дугото, е и да се намали отпадниот материјал во текот на производството. Па така, на пример, полиците се изработени од единствена дрвена плоча.

Новата Икеа колекција го слави масовното производство на уникатни предмети, додека мебелот од колекцијата е препознатлив по „несовршената“ изработка и материјали.

Во фотогалеријата, погледнете дел од колекцијата.

x

Check Also

Еко-Свест: Дрвото можеби грее најевтино и најубаво, но е тивок убиец

Поради намалената економска моќ дури три четвртини од населението во земјава се ...