Новогодишно декорирање на трпезата во нежни, пастелни нијанси

Изборот на нежни, пастелни нијанси на трпезата ќе придонесат за еден сосема шик и необичен изглед во кој со задоволство уживаме со блиските и пријателите. Како да декорираме „пастелна“ трпеза? Едноставно, ставајќи акцент на детаљите.

pastel

Прво, изборот на чаршавот за масата треба да биде во нежна сива, бела, сребрена или светло розова боја. Потоа обрнуваме внимание на сервисот кој треба да биде во нежна нијанса која одговара со нијансата на чаршавот (нежно сина, нежно жолта, бебешка-розе).

И оттука играта на нијаси започнува…

pastel-2

Продолжуваме со изборот на хартиени салвети, во потемна пастелна нијанса, декоративни лампиони и украси на масата – во неколку различни нежни бои, свеќички, цветови во „живи“ пастелни бои, па дури и колаченцата со крем во розова или небесно-сина боја.

slika-1

pastel11

pastel10

pastel-11

За комплетно задоволство сервираме вино во нежно сина боја – Pasion Blue Chardonnay достапно во продажба и на македонскиот пазара. (Повеќе информации за ова вино прочитајте на Фејсбук страницата – ТУКА.)

vino-1

Виното Pasion Blue е достапно во продажба и на македонскиот пазар

Виното Pasion Blue е достапно во продажба и на македонскиот пазар

И просторот околу масата го украсуваме со балони во пастелни бои.

pastel-5

Уживајте во играта на пастелното и декорирајте ја трпезата со стил.

 

 

x

Check Also

Еко-Свест: Дрвото можеби грее најевтино и најубаво, но е тивок убиец

Поради намалената економска моќ дури три четвртини од населението во земјава се ...