Новото истражување открива кои подароци најмногу ги радуваат луѓето

Американските научници направиле големо истражување преку шест различни анкети со цел да откријат на какви поглони најмногу се радуваме. И тоа не се книгите, облеката или скатките, туку сосема нешто трето.

Тоа се всушност, емоциите! Билети за концерт, патувања (макар и викенд патувања), билет за спа центар и други доживувања (како на пример часови по готвење, дегустација на вино, скокање со падобран и слично) се вистинскиот погодок. Докажано е дека луѓето повеќе се радуваат – и засекогаш ги паметат – токму ваквите подароци.

Чувството на благодарност и почит, тврдат научниците, кај ваквиот вид на подароци се најсилни, за разлика од материјалните подароци.

x

Check Also

Топ 5 видеа за оригами, одлична забава и за децата во изолација

Барате креативна забава во периодот на домашна изолација? Или забава за вашите ...