Од архивата на модната библија: новогодишни насловни на Вог кои ќе ве остават без здив

Вог одлучи да не потсети на досегашната 120 години богата архива, поточно на насловните страници и написи кои се однесуваат на новогодишните и божиќните празници.

vog 1

Овие насловни страници, реклами, написи, фотографии и илустрации извадени од архивата на Вог сликовито ги прикажуваат трендовите низ годините, објавени во периодот од 1916 до 2000. година.

vog 2

vog 3

vog 4

vog 5

vog 6

vog 8

vog 9

vog 10

vog 12

vog 11

vog 13

 

x

Check Also

Триото „Тојлетпејпер“ се врати со нови гротескни модни фотографии

Фотографите Маурицио Кателан и Пјерпаоло Ферари и уметничкиот директор Мико кои го ...