Ова не е оптичка илузија: Ова рибарско село има двобојно море

Малото рибарско место во Лас Колорадас на Јукатан во Мексико се гордее со розевата лагуна која ја опкружуваат насипи од бела сол.
Тоа му припаѓа на најголемото мочуришно подрачје на мексиканскиот залив.
Розевата боја потекнува од големиот број микроорганизми со изразен црвен пигмент, но и поради зачудувачки големата количина ракчиња артемии.
Несекојдневниот колорит привлекува големо внимание на туристите кои на Лас Колорадас. Таму ќе се почувстувате како да сте на некоја друга планета.

 

x

Check Also

Патувачкото кино на „МакеДокс“ 2021 во Штип, следуваат Кочани и с.Оризари

Патувачкото кино на „МакеДокс“ годинава го смени својот формат и се одржува ...