Ова се најпопуларните детски имиња за 2019

Една од најпопуларните веб-сраници посветени за деца и родители, BabyCenter, ги објави најпопуларните имиња за деца за 2019 година.

Во првата половина на 2019 година, најмногу девојчиња биле крстени Оливија, додека најпопуларно машко име е Му(х)амед. Најголемо влијание на избор на имиња направила политиката, омилените ТВ серии, славните парови, но и климатската криза – меѓу другите, пораснала популарноста на името Грета.

Иако станува збор за попис на странски имиња, некои од нив и ние можеме да ги „украдеме“ и да ги прилагодиме на нашиот јазик. Па, повелете инспирација.

Од женските имиња најпопуларни за 2019 година се:

 1. Оливија
  2. Софија
  3. Лили
  4. Ава
  5. Миа
  6. Исла
  7. Амелија
  8. Фреја
  9. Изабела
 2. 10. Емили, Емилија
  11. Арија
  12. Евие
  13. Грејс
  14. Исабел
  15. Ела
  16. Ајви
  17. Софи
  18. Вилоу
  19. Шарлот
  20. Елси

Од машките имиња најпопуларни се:

1. Мухамед
2. Ноа
3. Џорџ
4. Оливер
5. Чарли
6. Хари
7. Лео
8. Aртур
9. Џек
10. Фреди
11. Џексон
12. Итан
13. Јакоб, Јаков
14. Tео
15. Оскар
16. Алфи
17. Хенри
18. Арчи
19. Џошуа
20. Томас

x

Check Also

НЕДЕЛЕН ХОРОСКОП (26.јули – 2.август): Стрелци, издржете! Невидена страст за Лавовите

Оваа недела планетата Венера во знакот на Близнаци ќе продолжи да носи ...