Паметна јакна од иднината од Levi’s

Levi’s во соработка со Гугл дизајнираа паметна јакна со вграден bluetooth на ракавот со чија помош се обезбедува пристап до мобилниот телефон.

Паметната јакна на иднината е наречена Project Jacquard, а првенствено е направена за велосипедисти за да им го олеснат возењето, но може да ја користат и други. Посебната интерактивна ткаенина реагира на минување со раката над површината.

Јакната ќе биде достапна во продажба од оваа есен, по цена од околу 350 долари.

Повеќе за функциите на јакната погледнете во видеото.

x

Check Also

ТВ-серијата „Зоки Поки“ продолжува да ја освојува Скандинавија

ТВ-серијата „Зоки Поки“ продолжува да ја освојува Скандинавија. По најавата за емитувањето ...