Пивото може да е екстравагантно? Да, ако е од тартуфи!

Постојано на светскиот пазар се појавуваат нови пива, но познатиот производител на тартуфи од Тоскана, Савини Тартуфи, претстави едно многу оригинално пиво.

pivo 123

Пивото наречено Гринта има вкус на тартуфи и содржи 5 % алкохол.

Четири генерации на семејството Савини се занимаваат со одгледување и продажба на тартуфи, а идејата за ова екстравагантно пиво доаѓа од најмалиот член на Савини Тартуфи, Карло Савини.

Самото име Гринта (ронки) го објаснува и карактерот на пивото – има силна миризба и специфичен вкус, а додека го пиете чувствувате како низ грлото ви се „лизгаат“ ронки од тартуфи.

Оригинално е и самото пакување кое го промовира новото лого на Савини Тартуфи.

М.Б.

x

Check Also

Почнува продажбата на Huawei P40 Pro и на македонскиот пазар во пакет со Huawei Watch GT 2, 50 GB меморија на Cloud и Huawei VIP Service

Предводникот на серијата P40 – Huawei P40 Pro, објавен вчера на глобалниот ...