По тренингот: Храна пријателка на вашите мускули

Веќе е познато, мускулите се оние кои трошат повеќе калории и на нивна сметка се ослободуваме од масните наслаги и салото.

Кога веќе практикуваме некаква физичка активност, кога градиме и ги обликуваме мускулите, многу е важно што јадеме после тренингот. Постои храна која е пријателка на нашите мускули и која помага тие правилно да се нахранат. Секако, протеините се клучни за исхраната на мускулите, но и меѓу нив има добри, подобри и најдобри.

Ова е најдобрата храна после пренинг.

 

 

x

Check Also

Внимавајте со диетите: Метаболизмот е побавен со секој загубен килограм!

Најтешко слабеат оние кои сакаат да „симнат“ малку килограми, поточно 2 – ...