Поглед на комплексот „Куќичка на дрво“ кој наскоро се отвора во Италија

Фантастичниот комплекс насловен Куќичка на дрво наскоро ќе биде отворен, а се наоѓа на Доломитите во Италија.

Станува збор за планински проект зад кој стои миланското архитектонско студио Peter Pichler Architecture, а кој ќе биде во функција на луксузно туристичко сместување. Концептот е базиран туристите да се препуштат на убавините на се она што една планина може да даде, окрепнување за умот и телото.

Куќичките имаат остра и шпицеста конструкција на кровот, а направени се од црно дрво и од стакло. Секоја куќичка има од 35 до 45 метри квадратни. Целта е изгледот на куќичката во потполност да се „стопи“ со самиот локалитет и на тој начин да стане составен дел од околината.

Секоја куќичка има два ката. На првиот кат е дневната и купатилото, додека вториот кат е резервиран за интимност, односно тука се наоѓа спалната соба со извонреден поглед на планинското опкружување.

 

x

Check Also

Одбележување на 25-годишнината од хитот Макарена во хациендата на нејзините автори – ноќевање и обука за танц за само 25 евра

За да ја прослави 25-годишнината од хитот, Airbnb нуди две ноќевања и ...