Прада, ама слаткарница! Ммммм….

Модната марка Прада доби и сладок вкус. Не станува збор за  гардероба туку за колачиња.

P3

Италијанската прочуена марка Прада од неодамна стана сопственик на миланската слаткарница Пастичерија Маркези, која инаку е тренди место со голема традиција и славна историја долга цели 200 години.

P2

И тоа не е се. Посебно Прада кафуле ќе биде отворено и во престижната стоковна куќа Хародс во Лондон на почетокот на мај.

Со овој нов бизнис, модната марка се придружи на низата креатори кои влегоа во слични предизвици, во кои предводат Роберто Кавали со неколку кафулиња во Италија и Гучи со свои кафулиња во Токио, Фиренца и Милано.

x

Check Also

E-banking како ново нормално при користење на банкарските услуги

Во последниве две години, како последица од глобалната пандемија, научивме како паметно ...