Премиера на Модата како религија (ВИДЕО)

Повеќе од 16 месеци авторката Мартина Њуен разговараше со модниот дизајнер Карл Лагерфелд за да го направи документарниот филм.

Разговорите се однесуваа за неговата секојдневна работа помеѓу модните ревии и изложби на фотографии, за неговиот живот, неговата кариера и детаљите од светот на модата. Лагерфелд и дозволи пристап и до неговата приватна фото- архива.

Дополнително авторката оствари разговори и со неговите верни  придружнички  супермоделите Инес дела Фресанж, Клаудија Шифер и Линда Евангелиста, како и со неговиот долгогодишен пријател Герхард Стедл, со главната уредничка на германскиот Вог Кристијан Арп, со модниот критичар Сузи Менкес и членовите на неговиот тим.

Филмот насловен „Модата како религија“ (Mode als religion) премиерно ќе биде прикажан денес во Германија.

 

x

Check Also

Кралски изглед на денот: Плисираната сукња на Летиција од Шпанија

Летиција од Шпанија, 49, е неприкосновена во модната естетика која инспирира. Овојпат ...