Пресметајте ја идеалната висина на вашите високи потпетици

За многу жени  чевлите со висока пета претставуваат најголема љубов. Некои ги носат дури и ако нивните нозе „им отпаднат до утрото” за да излезат за  викендите. Едвај ја преминуваат улицата, нозете им се извртуваат во сите правци, метрото станува километар, а ниту стоењето не е наједноставно.

Покрај нашата тежина,  нозете во висока пета мораат да ја  издржат и физичката сила. Масните перничиња, мускулите, лигаментите и тетивите мораат да го контролираат големото дневно оптоварување.

Ви ја претставуваме уникатната формула која ќе ви овозможи да ја пресметате висината на петата која е совршена за вашето тело, бидејќи носи најмалку штета .

Бројот на стапалото поделете го со 10, а на резултатот додадете уште 0,55 сантиметри и ќе ја добиете идеалната висина на потпетиците.

Според оваа формула, таа никогаш не надминува 5 сантиметри!

x

Check Also

Балканско-европска турнеја на „Работи за кои не зборуваме“

Македонскиот народен театар и Wonderland Theatre со претставата „Работи за кои не ...