Пристигна долгоочекуваниот Еуцерин “Анти-пигмент” двоен серум за нега на кожа склона кон хиперпигментација

Сите оние кои имаат проблеми со симптоми на хиперпигментација на кожата, конечно може да здивнат! Колекцијата Еуцерин “Анти-пигмент” е комплетирана со иновативниот Еуцерин “Анти-пигмент” двоен серум кој претставува комбинација од патентиран Тиамидол со формула со концентрирана хијалуронска киселина во иновативен двокомпонентен систем. Станува збор за ефективна медицинска козметика која ги намалува темните дамки по само две недели, а кожата изгледа поизедначена и посветла.

Изложеноста на сонце, стареење или хормонални промени се појави кои неможат да се избегнат, а кои причинуваат појава на темни дамки и флеки, првенствено на лицето, дланките и надлактиците, и кои создаваат значајни непријатности.

Без разлика кого погодува, главната причина за хиперпигментација е секогаш истата: зголемено лачење на меланин”, објаснува др. Лугер Колбе, шеф на Катедрата за Фотобиологија во Баерсдорф. „Меланинот служи за природна заштита против УВ сончевите зраци. Но, доколку се произведе премногу меланин и тој е нееднакво распределен, се развиваат видливи пигментирани дамки: кои ги нарекуваме хиперпигментација.

Анти-пигмент” колекцијата на Еуцерин ја содржи активната состојка, Тиамидол, која го решава проблемот во корен со тоа што го редуцира лачењето на меланин на кожата. Од 50.000 тестирани супстанци во лабораториите на Баерсдорф во текот на изминатите 10 години истражување и развој, Тиамидолот се покажа како најефективна и најсилна состојка. За време на 3-месечното клиничко тестирање, испитаниците со хиперпигментација ги видоа првите резултати по само две недели нанесување, со континуирано подобрување на состојбата видливо во текот на наредните 12 недели.

Со цел да се постигнат најдобрите можни резултати, Еуцерин “Анти-пигмент” треба да се употребува редовно. Сите производи се докажано ефективни и во исто време лесни за користење. Со секојдневна употреба, ефектите континуирано се подобруваат. Производите кои содржат Тиамидол можат да бидат употребувани максимум 4 пати на ден.

Колекцијата се состои од

  • Еуцерин “Анти-пигмент” Двоен Серум: комбинира патентиран Тиамидол со формула со концентрирана хијалуронска киселина во иновативен двокомпонентен систем

  • Еуцерин “Анти-пигмент” Дневна Нега: нуди заштита од сонце со фактор 30,

  • Еуцерин “Анти-пигмент” Ноќна Нега: помага во обновата на клетките на кожата во текот на ноќта со Декспантенол,

  • Еуцерин “Анти-пигмент” Коректор на дамки: овозможува насочена примена на специфични делови со хиперпигментација.

x

Check Also

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Ваквото време влијае на ширењето на вирусите, а вирусите се лекуваат само со силни антиоксиданси!

Продолжува периодот на страшно променливо време, на невообичаено топли денови, а пред ...