Проекција на документарецот „Опасни дела“ на фестивалот „Арт Ареа 2“

Вториот ден на Фестивал ArtArea 2 (сабота, 26 јануари 2019) ќе започне со MakeDox.
Во 19:00 ќе биде проектиран документарецот „Dangerous Acts Starring the Unstable Elements of Belarus“.
„Опасни дела“ е филм за белорускиот слободен театар – неверојатен запис за храброста и отпорот против цврсто стиснатата тупаница на диктатурата која забранува, прогонува и ликвидира и сè уште владее благодарение на 79% од избирачките гласови и со најголемиот број полицајци по жител во светот.
Влезот е слободен.

x

Check Also

Видео водич за подготовка на 3 најпопуларни новогодишни коктели

Коктелите се најавуваат како водечки тренд во 2017 година, особено како избор ...