Прв објект на славната Заха Хадид во Њујорк

11-катната станбена зграда која ќе се наоѓа на 28-та улица, јужно од Хадсон јардс, ќе биде прв објект на Заха Хадид во Њујорк.

Футуристичката зграда ќе има 37 апартмани со поглед на туристичките атракции во градот.

Предложениот дизајн на Заха ја носи пораката „прекрасната Земја како дом за меѓугалактичките супербогаташи“.

x

Check Also

Удобно, топло, празнично – уживајте филмски пред малите екрани со кристално чиста слика на FAVORIT телевизорите

Не постои подобар начин за релаксација со семејството, од уживањето во празничната ...