Работи кои најчесто забораваме да ги земеме на годишен одмор

Истражувањата покажуваат дека дури 40 отсто од луѓето кога се пакуваат за одмор забораваат да земат најмалку една работа која им е потребна.

Колку и да звучи неверојатно, според британското истражување само британските туристи трошат над 118 милиони фунти годишно за да ги купат работите што заборавиле со себе да ги понесат на одмор.Според истото истражување, докажано е дека 40 отсто од луѓето забораваат најмалку една работа.

 А еве ги 5-те нешта кои најчесто забораваме да ги спакуваме. Земете ги предвид кога ќе се пакувате.

5-то место

Паста за заби

4-то место

книгите кои сакавме да ги читаме

3-то место

Третото место го делат кремите за сончање и очилата за сонце

2-ро место

На второ место е полначот за мобилниот телефон

1-во место

Најмногу се забораваат омилените чевли (обувки).

x

Check Also

Седа коса: тренд што обедини многу sвезди во движењето „без боја“ – од Енди Мекдауел до Џејн Фонда, Џоди Фостер, Џејми Ли Кертис до…

Кој рече дека седата коса им одговара само на мажите? Од Енди ...