Рамки на модата: Ретро футуризам

Априлското издание на италијанскиот Вог ни понуди нов поглед на модната фотографија.

retro44667

Фотографот Францеско Кароцини не врати во минатото, и тоа во оној дел од него кога се воодушевувавме на една замислена иднина. Сега пак, и таа е вградена во рамка, изгледа на стара фотографија, а сепак оживеана во денешното време.

Кирстен Оувен, Кети Гудлинг, Сади Пин и Мајкл Хоутен се главните протагонисти во приказната насловена „Рамките на модата“.

Со овие фотографии да отпатуваме заедно, назад, во иднината.

retro9086

retro8888

retro567

retro123

x

Check Also

Изглед на денот: Виолетовиот фустан на Кејт Мидлтон (сличен модел има во Marks & Spencer)

По шестмесечниот постпородилен период на пауза, кој го помина уживајќи со малиот ...