Sami the Seal – најдобриот инхалатор за деца

Sami the Seal, инхалаторот наменет за деца, од врвната марка Philips, има форма на фока и дизајн прилагоден за најмалите и најмилите – децата.

Погоден е за константна употреба во болница или дома. Единствената Side Stream аеросол технологија обезбедува брза терапија, поголема искористливост на лекот и значително зголемен дишен проток, во споредба со стандардните инхалатори.

Детската маска во форма на желка има вентил дизајниран за да го намали таложењето на аеросол во пределот околу очите.

Третманот е е брз и многу ефикасен, потребни се само шест минути за инхалација, додека кај стандардните инхалатори терапијата трае од 15 до 20 минути.

Дополнително, овој инхалатор за деца има вградена заштита од прегревање.

Предностите на Sami the Seal од Philips се во двојно пократкото време за терапија, брзата и ефикасна примена на лекот, искорисливост на лекот до 80 отсто (додека кај стандардните инхалатори таа е од 30 до 50 отсто), двоен Вентури ефект со кој се гарантираат честички помали од 5μ, што е од исклучителна важност бидејќи поголемите честички немаат терапевтстко дејство. Дишниот проток пак, е зголемен за 140 отсто во споредба со стандардните инхалатори, што обезбедува поголем број на честички да стигнат до белите дробови.

Достапен е во продажба во аптеките Бета Фармација.

За дополнителни информации и нарачки јавете се во аптеките Бета фармација на 02/ 32 27 220 или 32 56 799 или на Фејсбук страницата –ТУКА.

x

Check Also

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Сончев период, па пак многу студено време, како да ја надминете вознемиреноста?

Променливото време продолжува и во следните денови. Променливото, а студено време, влијае ...