Седум принципи на привлекување на пари

Во времето на материјална криза, се повеќе има луѓе кои кон парите имаат контроверзен или негативен став. Во исто време ги сакаат и ги сметаат како потребни, но од друга страна сметаат дека парите ги расипуваат луѓето. Во основата на ова уверување често се крие и причината зошто многу немаат пари онолку колку што им се потребни.

 par123

Во книгата „Енергија на парите – Реики изобилство” на Маргарита Миленковиќ, познат реики учител, се наведени неколку принипи за привлекување на пари. Пробајте да ги следите

Принцип на желба

Важно е да знаете зошто ви се потребни парите. Неопходно е да утврдите колку пари ви се потребни на месечно или годишно ниво и во овој поглед, пожелно е јасно да замислите како би изгледал вашиот живот во изобилство.

Принципи на цел

Неопходно е да ги утврдите своите материјални цели чие достигнување е условено со пари. Исто така е неопходно да бидат свесни за своите подлабока агенди во однос на сопственото постоење и смислата на животот. Не смеете да дозволите материјалните цели да ви се приоритетни, туку е важно да ги изберете своите цели во согласност со потребите на својата душа, а не на егото.

Принцип на одлука

Бидете цврсти во својата намера да го почувствувате животот во богатство, затоа што тоа е најважниот чекор кој треба да се направи за секој кој сака да стапне на патот на материјалниот просперитет.

Принцип на мисла

Еден од основните принципи е да го привлечете она за што најмногу размислуваат. Ако имате страв од сиромаштија, тоа значи дека кај вас ќе доминираат мислите за тоа како немате пари, па затоа тоа и ќе ви се случи. Од друга страна, ако верувате дека имате онолку пари колку што ви се потребни за да ги задоволите сите свои потреби кои парите можат да ги исполнат, тогаш сигурно ќе ги привлечете во вашиот живот.

Принцип на чувства

Онака како што ги привлекувате мислите, така го привлекувате и она што го чувствувате. Ако во вас доминираат позитивни емоции, добри вибрации и чувство на радост и среќа, не постои сомнеж дека во вашиот живот ќе го привлечете она што ви треба.

Принципот на подобрување на своите вештини

Без разлика на тоа колку е важно што мислите и чувствувате, нема да се постигне многу ако изостане вашиот последен чекор – акцијата. Затоа е важно да се инвестира во себе и во развивање на своите вештини, таленти и потенцијал, како и да бидете доволно креативни и да пронајдете нови начини за заработка.

Принцип на благодарност

Благодарноста е еден од универзалните принципи со кои ние привлекуваме повеќе добра во својот живот. Секогаш бидете благодарен за она што го имате, но исто така и за она што го немате, затоа што тоа е во согласност со она што вие сте. Затоа, наместо да се жалите на фактот дека немате доволно пари, потсетете се дека се уште ги имате во одредена мера и бидете благодарни за тоа. Набљудувајте како вашата финансиска состојба ќе се поправа од моментот, кога наместо на она што го немате, же се фокусирајте на она што го имате.

x

Check Also

УЛОВЕН МИЛИОНОТ ОД ИНСТАНТ ЛОЗОТ ЗЛАТНА РИПКА ВО ПРИЛЕП

Инстант лозот Златна Рипка и во својата 6та серија продолжува да радува ...