Селен и цинк, најдобри сојузници за подобрување на имунитетот

Постојат многу витамини и минерали, но неодамнешните истражувања идентификуваа комбинација на два минерали, селен и цинк кои се важни за зајакнување на имунитетот заради изразен и докажан ефект, кој дополнително се карактеризира со антиоксиданси дејства.

Селенот и цинкот помагаат и во правилното функционирање на тироидната жлезда, која е одговорна за правилно функционирање на многу системи во организмот, управувајќи ги преку хормоните за кои е одговорен. Студиите покажуваат дека лицата кои секојдневно консумираат селен и цинк помалку страдаат од заболување на тироидната жлезда, додека оние на терапија заради намалена функција на тироидната жлезда може да ја намалат нивната терапија за дури педесет проценти, што е значителна придобивка.

Селенот и цинкот, покрај смирувачко, релаксирачко дејство овозможува и подобрување на спиењето, квалитетот на косата, кожата и ноктите. Помага при чешање, првут, тврди и кршливи нокти.

Комбинацијата на минерали од селен и цинк исто така влијае на плодноста и кај мажите и кај жените. Посебна важност на селенот и цинкот е што ендемички недостасува во нашата почва и затоа е неопходно дополнување и дополнителен внес.

Затоа Pharmanova нуди производ Selen + Zn Direct со карактеристичен добар вкус и висок германски квалитет на производот. Редовното внесување на една кесичка на Селен + Zn Direct ќе го зајакне телото во наредните денови.

x

Check Also

Зошто е добро да се консумира сирење и кашкавал?

Правилната исхрана значи здравје, среќа, позитивна енергија и придонесува за благосостојба и хармонија ...