Сите предности на инхалаторот Philips InnoSpire Essence, достапен во продажба!

Успешноста на аеросол терапијата зависи од тоа како лекот циркулира низ дишните патишта, степенот на искористливост на лекот, големините и бројот на честичките од растворениот лек и протокот на дишење. Затоа, кога купувате инхалатор за домашна употреба, внимавајте да биде од врвен квалитет, како што е ихалаторот InnoSpire Essence од реномираната марка Philips.

Инхалаторот Philips InnoSpire Essence е погоден за професионална употреба во болниците или за домашна употреба. Благодарение на SideStream аеросол – технологијата, се обезбедува побрза терапија, поголема употребливост на дисперзираниот лек и значително зголемен проток на дишење. На тој начин, терапијата се прима за двојно пократко време, а примената на лекот е брза и ефикасна.

Со помош на врвниот ихалатор InnoSpire Essence, искористливоста на лекот е 80 отсто, додека кај стандардните инхалатори искористливоста се движи од 30 до 50 отсто. Поради двојниот „Вентури“ ефект, овој инхалатор овозможува големина на честичките од лекот да е помала од 5 μm, па така тие допираат не само до горните дишни патишта, туку и до белодробните алвеоли, односно долните дишни патишта. Ова е од огромно значење, бидејќи честичките поголеми од 5 μm немаат терапевтстко дејство. Дополнително, зголемениот проток на дишење за 140 отсто во споредба со стандардните инхалатори,овозможува поголем број честички да стигнат до белите дробови и полесна апсорпција на лекот во респираторниот систем.

Времетраење на инхалацијата е многу кратко, само 5 минути.

Инхалаторот Philips InnoSpire Essence има гаранција од 3 години.

За дополнителни информации и нарачки јавете се во аптеките Бета фармација на 02/ 32 27 220 или 32 56 799 или на Фејсбук страницата –ТУКА.

x

Check Also

Зошто е добро да се консумира сирење и кашкавал?

Правилната исхрана значи здравје, среќа, позитивна енергија и придонесува за благосостојба и хармонија ...