Скротете го сонцето и уживајте безгрижно во сопствената кожа!

Пристигна летниот одмор! После навистина чудната година, конечно денови за опуштање и  забава. Одморот е  важен бидејќи на него се зајакнува чувството на семејна припадност, се зголемува блискоста и поврзаноста помеѓу членовите на семејството.

За дерматолозите нема никави дилеми дека сонцето е важно како и водата: без сонцето како и без водата нема живот. Меѓутоа, тие се погласно апелираат да се чуваме  од  штетното дејството на  УВ зраците

Децата се најенергични на одморот. Постојано трчаат, се дружат со врсниците а од вода тешко може да ги убедите да излезат. Тие се изложени на сонце при правење песочни замоци, игра со топка, фризби и при што се нѐ друго.

Меѓутоа сончевите зраци се толку силни што продират низ облаци, па дури и низ прозор. А фактот дека човекот 80% од ултравиолетовите зраци ги апсорбира во првите 18 години од својот живот, наметнува потреба за грижа уште од најмалите години. Детската кожа има меморија велат докторите, никогаш не ги заборава изгорениците од детството.

Водоотпорниот Еуцерин лосион за сонце со избалансиран УВА/УВБ заштитен систем и ултра висок СПФ заштитен фактор 50+, како и детскиот спреј со СПФ 50 + се идеални за заштита на осетливата детска кожа.

За повозрасните го препорачуваат Еуцерин Sun Fluid Photoaging Control со 50 СПФ. Овој високо квалитетет производ е дерматолошки тестиран, водоотпорен, кожата брзо го апсорбира и не остава трага на облеката.

Скротете го сонцето со производите на Еуцерин и уживајте безгрижно во сопствената кожа!

 

 

x

Check Also

Зошто да користите морска сол?

Морската сол содржи повеќе од 80 состојки кои позитивно влијаат на здравјето, ...