Скротете го сонцето и уживајте безгрижно во сопствената кожа

Пристигна летниот одмор! По долгите денови поминати на работа, училиште, конечно денови за опуштање и  забава. Одморот е  важен бидејќи на него се зајакнува чувството на семејна припадност, се зголемува блискоста и поврзаноста помеѓу членовите на семејството.

За дерматолозите нема никави дилеми дека сонцето е важно како и водата: без сонцето како и без водата нема живот. Меѓутоа, тие се погласно апелираат да се чуваме  од  штетното дејството на  УВ зраците

Децата се најенергични на одморот. Постојано трчаат, се дружат со врсниците а од вода тешко може да ги убедите да излезат. Тие се изложени на сонце при правење песочни замоци, игра со топка, фризби и при што се нѐ друго.

Меѓутоа сончевите зраци се толку силни што продират низ облаци, па дури и низ прозор. А фактот дека човекот 80% од ултравиолетовите зраци ги апсорбира во првите 18 години од својот живот, наметнува потреба за грижа уште од најмалите години. Детската кожа има меморија велат докторите, никогаш не ги заборава изгорениците од детството.

Водоотпорниот Еуцерин лосион за сонце со избалансиран УВА/УВБ заштитен систем и ултра висок СПФ заштитен фактор 50+, како и детскиот спреј со СПФ 50 + се идеални за заштита на осетливата детска кожа.

За повозрасните го препорачуваат новиот Eucerin Photoaging Control Sun Fluid со 50+СПФ. Овој високо квалитетет производ е дерматолошки тестиран, водоотпорен, кожата брзо го апсорбира, ги намалува брчките и го успорува стареењето на кожата.

Скротете го сонцето со производите на Еуцерин и уживајте безгрижно во сопствената кожа!

x

Check Also

Дали и после ова ќе влегуваме со чевли дома?

Ако се прашувате дали треба да ги соблечете чевлите пред врата или ...