Смарт-часовник Мерцедес што комуницира со автомобилот

Германскиот производител на автомобили во последните неколку месеци разви смарт-технологија на часовник што е поврзан со автомобилот.

mercedes 3

Со цел да внесе интерактивност меѓу сопственикот на автомобилот и неговиот автомобил компанијата Мерцедес ја нуди опцијата Бипл.

mercedes 2

Имено Бипл часовникот дава информации за состојбата на автомобилот кога сте далеку од него, информации за состојбата на патиштата, но и детални податоци за тоа колку бензин имате, дали вратите се затворени и каде е паркиран автомобилот.

Смарт-часовникот ќе биде пуштен во продажба на 6-ти јануари.

x

Check Also

Накит за на плажа 2015: Никогаш доволно од него!

Модните додатоци како чантата за плажа, шеширот и марамата не се единствени ...