Шопинг во последна минута: во кој европски град најдобро се прави

Трип Адвајзор ја заврши својата анализа за празничното  шопинг-лудило, а  оние кои останале сеуште без подароци ги советува во кој поголем европски град можат најдобро да направат шопинг во последна минута.

paris 2

Трип Адвајзор, најголемиот сајт во светот специјализиран за патувања, ја објави листата во кој европски град да се „нурнете“ во шопинг за да се снабдите со новогодишни подароци, доколку сеуште не сте ги купиле.

Во анализата се земени критериумите – попустите кои се нудат, изборот и потрошувачката.

Годинава прв на листата убедливо се најде Париз.

paris 1

Еве ја целата листа на топ-10 градови кои нудат најдобри услови за празничен шопинг.

1.Париз

2. Рим

3. Лондон

4. Даблин

5. Амстердам

6. Берлин

7. Мадрид

8. Виена

9. Лисабон

10. Брисел

 

x

Check Also

ТВ-серијата „Зоки Поки“ продолжува да ја освојува Скандинавија

ТВ-серијата „Зоки Поки“ продолжува да ја освојува Скандинавија. По најавата за емитувањето ...