Стрес-тест: Колку и дали сте под стрес?

Јапонскиот психијатар Акиоши Китаока направи тестирање дали сме и колку сме изложени моментно под стрес, со помош на слика со оптичка илузија.

Се што треба да направите е да се сконцентрирате и да гледате во центарот на сликата и така да ја набљудувате 5 секунди.

str 3

Еве ги резултатите:

Ако малите кругови на сликата се вртат брзо, вашето ниво на стрес е исклучително високо.

Ако малите кругови на сликата се вртат бавно, вашето ниво на стрес е ниско.

Ако малите кругови на сликата изгледаат како да не се вртат, вашето ниво на стрес е минимално, односно не сте под стрес.

x

Check Also

Зошто е добро да се консумира сирење и кашкавал?

Правилната исхрана значи здравје, среќа, позитивна енергија и придонесува за благосостојба и хармонија ...