Свадба со стил: Дали би сакале пињата на вашата свадба?

pinjati radost

Пињатата иако потсетува на мексиканските забави со гвакамоли, текила и начоц, всушност потекнува од Кина. Имено, Марко Поло е човекот кој ја прв ја забележал оваа забавна активност, кога ги видел тврдите хартиени фигури со светки. Па, така, во 14 век ја донел во Европа.

f7374d6fd8c563619dac8cf26f94cd87e905f679e7faac3ea2290d079ef42702e1c5657407fc8d0ec5ff26fbedbf8f93
Но, иако Европјаните брзо ја заборавија, се пресели преку океанот. Така, пињатата си стана дел од мексиканската традиција. Традиционално, пињатата се изработува од земјени садови наречени пињатери, но денес или се купуваат или се изработуваат и се полнат со конфети, бомбони и сл.
da5210f80b3a49bb6172b17346f1950eda6dab3ef00ed8411831ffb1f71f561bc68056351b212aa78052570f71fb74ffИнтересен момент и релативно понов тренд е една ваква пињата за на свадба.Нов и интересен начин да се забавувате и да ги забавувате и гостите.  Обично се во форма на срце или торта, но тоа ќе го оставиме на вашата фантазија. Засега, еве инспирација, откако ќе се одлучите за моделот на вашата свадбена пињата контактирајте ги Пињати Радост.

ade9f94c42400c299a56fd6388cf089f4065d7cf0d3eec5a20f4904578d8d9db992a90c7fcbb7a07a195d793dba4a362787e630195c4dc33b0d3f1386629716f787e630195c4dc33b0d3f1386629716f (1)441ffac4136f0a01d006b4188ad925e989dc19f7439468930bd3c4e762a0d98274e3f92473187b4989bff193eeb7edf064e227fa29dffb56180fc3094b5bb60a58ee4758f0b4ea41e8c09b26a593d7115d59721a19335953e188051f23bac1c14b627eac5f774ae4d5fd88df7102aacf0d3c5b9762f22c0e83bd0e116444c0f9
pinjataa
BANER RADOST

 

x

Check Also

Викторија Бекам виртуелно ја претстави новата колекција, гости на ревијата – само семејството

Меѓу дизајнерите кои виртуелно ги претставија своите колекции за време на модната ...