Светот на модата наскоро без Долче и Габана!? „Ќе затвориме“, вели Долче

Ќе речеме ли адио на модната марка Долче и Габана?

dolce 2

Модното дуо, неодамна осудени на 20 месеци затвор и парична казна од  453.600.000 долари поради затајување на данок, откри дека најверојатно ќе се повлече од светот на модата доколку мораат да ја платат сумата.

„Ќе затвориме“, рече Долче за британскиот Вог. „Што сакаат да направиме … Ние не сме во можност да се справиме со ова. Тоа е невозможно“.

x

Check Also

Кралски изглед на денот: Плисираната сукња на Летиција од Шпанија

Летиција од Шпанија, 49, е неприкосновена во модната естетика која инспирира. Овојпат ...