Tag Archives: 50 години македонски анимиран филм

 Вечерва со почеток од 20 часот: МКЦ почнува одбележување на јубилејот „50 години македонски анимиран филм“.

Одбележувањето на јубилејот ќе опфати изложба на артефакти од „златното доба“ на македонскиот анимиран филм (1971-1991), како и изложба на артефакти од актуелните автори на анимиран филм кои ја сочинуваат сцената денес. Предвидени се дискусии со авторите од „златното доба“ ...

Read More »