Tag Archives: антиоксиданс

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Ваквото време влијае на ширењето на вирусите, а вирусите се лекуваат само со силни антиоксиданси!

Продолжува периодот на страшно променливо време, на невообичаено топли денови, а пред нас се и повторно студени денови. Голем пресврт во температурите не очекува следната недела. Вирусните инфекции и грипот пак, се во полн ек, a пандемијата со коронавирусот повторно ...

Read More »

Сите предности на лубеницата како моќен антиоксиданс

Лубеницата обично ја сметаме за овошје иако е всушност зеленчук од семејството краставици. По потекло е од Африка, а првото одгледување на лубеници почнало во Египет. Луѓето обично не знаат дека покрај вода, лубеницата содржи витамин Ц и бетакаротин и ...

Read More »