Tag Archives: ателје

Моника Блажевска, сликарка и моден креатор: Предност ѝм давам на природните материјали, памукот, свилата, ленот…

На модни теми муабетиме со Моника Блажевска, сликарка, графички дизајнер и моден креатор. Освен по впечатливите креации кои ги дизајнира, Моника е позната и по аплицирањето на слики на текстил, осносно на модните парчиња. Од неодамна, таа има ново модно ...

Read More »

Најмладиот креатор во Македонија Златко Јовановски отвора ателје во Тетово

„Уште од мал сонував токму во Тетово да имам ателје, во центарот на градот. Тетово е мојот роден град. В среда уште еден мој сон ќе се исполни.“, вели Златко Јовановски. Ателјето JZJ Couture официјално ќе се отвори в среда ...

Read More »