Tag Archives: Битола

ГАЛЕРИЈА: Погледнете како си поминавме на Алпските игри во Битола

По работната сабота, сончевата и пријатна недела ги измами дечињата и нивните семејства на плоштадот „Магнолија“ во Битола на првите по ред Алпските игри организирани во овој град. Насмеани лица, ентузијазам за играње и добивање награди и многу радознали детски ...

Read More »

100 учесници ги запознаа Хераклеја и Битола во рамки на програмата „Мапа на културата“ на Еуролинк

Во саботата, на 6 мај 2017 година, се одржа еднодневна посета на археолошкиот локалитет Хераклеја и градот Битола како дел од програмата „Mапа на културата“, организирана од страна на Еуролинк осигурување. Програмата „Mапа на културата“ за запознавање на културните вредности ...

Read More »

Културата на дланка – заедно со Еуролинк Осигурување

За да можеш да ја разбереш денешницата, неминовно треба да се навратиш на минатото. Треба да почнеш од почеток за да можеш да стасаш до крајот. Треба да го осознаеш првиот чекор за да можеш да продолжиш да патуваш по ...

Read More »