Tag Archives: ботаго

Ботаничките таписерии на Ванеса Барагао: Традиционални техники на обработка на волна и рециклирани материјали

Традиционалните техники во обработка на волна се дел од семејното наследство на уметницата Ванеса Барагао. Кога на тоа ќе се додадат и рециклирани материјали, се создаваат прекрасни, иновативни производи, долги импресивни 15 метри. Ванеса моментално живее во Порто, кој е ...

Read More »