Tag Archives: бруклински

Две недели џез во Бруклински

Џезот е музички стил кој се појавил во почетокот на 20-тиот век во aфроамериканските заедници во јужниот дел на САД. Настанал со мешање нa африкански и европски музички традиции. Уште од раните почетоци, џезот црпел инспирација од американската популарна музика ...

Read More »

Недела на македонски џез во бистро Бруклински

Во период од 14 до 17 мај, во Бистро Бруклински ќе се одржи Неделата на македонски џез. На овој единствен од ваков вид музички настан, ќе настапат реномираните македонски џез музичари како што се Тони Китановски Jazz трио, Next to ...

Read More »