Tag Archives: цвеќе

Цветен бар исполнет со неодолив мирис, креативност и инспирација

Сите барови во градот се украсени во празнично руво, но еден бар е најукрасен од сите во нашиот град. Поминавме на улица “Павел Шатев” и се влубивме во еден бар полн со најубави празнични декорации, рачно изработени од една дама ...

Read More »

Њујоршки дизајнер на цвеќе кантите за отпадоци ги трансформираше во гигантски вазни

Дизајнерот на цвеќе од Њујорк, Луис Милер, ги трансформираше кантите за отпадоци во гигантски декоративни вазни. „Да се подари цвеќе на Њујорк е едноставна идеја за којашто размислував веќе неколку години“, објаснува сопственикот на „Луис Милер Дизајн“. – „Јас сум ...

Read More »

8-мартовски речник на цвеќето

Сакате да подарите цвеќе, но сакате да ја знаете и неговата симболика. Цвеќето, на прво место, може да ја истакне својата симболичност во однос на бојата. Воопшто гледано, без разлика на видот на цвеќето, лилаковата боја симболизира нежност, сината – ...

Read More »

Новогодишни цветни декорации на домот, трпезата и елката

Можеби последно на ум би ви паднало да го украсите празнично домот со цвеќе, но ефектот е воодушевувачки. Најдобро е да употребите природно цвеќе, но може и платнени цветови или пластични. Распоредете ги на новогодишната елка, ставајќи го акцентот на ...

Read More »

Направете тетоважи од цвеќе (ВИДЕО)

Цветовите се во тренд и ова лето, а цветните тетоважи кои брзо се прават се суперзабавно модно решение. Направете прекрасни украси на телото на креативен, евтин и лесен начин користејќи исушени цвеќиња. Прво, видеото покажува како да ги исушите цвеќињата ...

Read More »