Тег архиви: дерматолошки

Дерматолошки совети за сува кожа од доц.д-р Катарина Ставриќ

Кожата е првата бариера кај новороденото кое се сретнува со различните фактори на околината на кои бива изложено штом излезе од сигурната интраутерина средина на мајката. Преку кожата организмот се запознава со надворешната средина, создава одреден имунолошки одговор и не ...

Повеќе »