Тег архиви: духот кој оди

Гостување на Српско народно позориште со „Духот кој оди“ во МНТ

На големата сцена на Македонскиот народен театар на 18 февруари ќе гостува Српско народно позориште од Нови Сад со претставата „Духот кој оди (Патот на Прометеј)“, поставена според текстот на Дејан Дуковски во режија на Александар Поповски. Премиерната изведба на ...

Повеќе »