Тег архиви: елколект

Елколект го започнува четвртиот циклус од наградната игра ДА РЕЦИКЛИРАМЕ И ДА СЕ НАГРАДУВАМЕ

На граѓаните на општините Струмица, Василево, Босилово и Ново Село старите и дотрајани електрични и електронски апарати може да им донесат вредни награди  Елколект ДОО, како компанија со најголем придонес во заштита на животната средина за 2017та година, континуирано ги ...

Повеќе »

Елколект започнува со третиот циклус од наградната игра „Да рециклираме и да се наградуваме“

По успехот на двата изминати циклуси од наградната игра “Да рециклираме и да се наградуваме“, Елколект најавува почеток на уште една нова, мотивирачка еко акција за чистење на  домовите од електронскиот и електричен отпад Елколект ДОО, како компанија со најголем придонес ...

Повеќе »

Компанијата Елколект ги награди совесните граѓани за правилниот третман на електричниот и електронски отпад во општините Гази Баба, Куманово, Крива Паланка и Ранковце

  Во општините Гази Баба, Куманово, Крива Паланка и Ранковце, се извлекоа  20те наградни купони на учесниците кои во тек на наградната игра „ДА РЕЦИКЛИРАМЕ И ДА СЕ НАГРАДУВАМЕ” оставаа електричен и електронски отпад во еко магацините на Елколект. Компанијата ...

Повеќе »

Елколект ја доби наградата за компанија со најголем придонес во заштитата на животната средина за 2017 година од Град Скопје

Вчера, во просториите на Град Скопје, градоначалниот Коце Трајановски, ја додели наградата за компанија со најголем придонес во заштита на животната средина за 2017 година, на компанијата Елколект. „Овој традиционален конкурс Градот Скопје го распиша на 21 март годинава и ...

Повеќе »

Учениците од 25 основни училишта собраа еден тон отпадни батерии

  При крајот на училишната година, учениците од 25 основни училишта од 11 општини во Република Македонија, собраа приближно еден тон отпадни батерии со што демонстрираа високо ниво на  еколошка свест уште во рана возраст. Големата еко акција за собирање ...

Повеќе »

ЕЛКОЛЕКТ ЗАПОЧНУВА СО НОВ ЦИКЛУС ОД НАГРАДНАТА ИГРА “ДА РЕЦИКЛИРАМЕ И ДА СЕ НАГРАДУВАМЕ”

Секој полнолетен граѓанин кој ќе достави отпаден електричен или електронски апарат во еден од еко магацините на Елколект лоцирани на територија на Општина Гази Баба станува потенцијален добитник на вредна наградна. . Со зголемување на бројот на донесени отпадни апарати ...

Повеќе »

Деца – пример за правилен третман со отпадните батерии од домаќинствата

Учениците од О.У. „Стив Наумов“ кои собраа 30 килограми батерии, наградени од Елколект   На 21-ви март, 2017-та година, во Скопје, Компанијата Елколект го одбележа првиот пролетен ден со посета на основното училиште „Стив Наумов“ во скопската населба Автокоманда, со ...

Повеќе »

Најбрзо растечкиот вид на отпад во светот „Е – ОТПАД“

  Загадувањето е веќе добро познат поим во целиот свет и тема на многу дебати. Информираноста на граѓаните расте, а со тоа и нивната свест за селектирање и управување со сопствениот отпад. Сепак, на глобално ниво, навистина голем број на ...

Повеќе »

Еко-акцијата на Елколект резултираше со создавање добри навики

По завршувањето на наградната игра „ДА РЕЦИКЛИРАМЕ И ДА СЕ НАГРАДУВАМЕ“, показател за успешно реализираната акција на Елколект е фактот што Еко-магацините на Елколект во општините Ѓорче Петров, Карпош, Берово, Богданци и Гевгелија и по завршувањето на наградната игра се ...

Повеќе »

Елколект со награден караван одбележа успешен крај на наградната игра „Да рециклираме и да се наградуваме“

Голем интерес од граѓаните, конструктивна соработка со општински тимови и поддршка од градоначалниците, вака тимот на Елколект ја сумираше акцијата преку која беше осмислено да се поттикнат и наградат совесните граѓани за правилниот третман на електричниот и електронски отпад во ...

Повеќе »