Тег архиви: енио мориконе

Енио Мориконе напишал проштално писмо: „На мојата сопруга Марија најболно збогум“

„Не сакам да ве вознемирувам“. Во тивок стил кој што го карактеризираше неговиот живот, Енио Мориконе на тој начин се простил од саканите, посочувајќи дека сака приватен погреб. Во деновите дедека бил хоспитализиран, Мориконе сам пишувал трогателно проштално писмо. Покрај ...

Повеќе »

Збогум Енио Мориконе, да се потсетиме на неговата животна приказна: На 6 години ја напишал својата прва композиција, а на 12 годишна возраст бил член на конзерваториумот!

Италијанскиот композитор и диригент, Енио Мориконе, почина на возраст од 91 година. Дури и на оние на кои не им е познато неговото име, познати им се неговите композиции. Мориконе е дефинитивно еден од најголемите композитори на филмска музика на сите ...

Повеќе »