Тег архиви: Фаберже

Приказна за велигденските јајца – „Фаберже“

Велигденските јајца „Фаберже“ како уметнички предмети и денес воодушевуваат и предизвикуваат внимание. Последниве години станаа објекти по кои лудуваат руските тајкуни, кои не прашуваат за цена и на аукциите достигнуваат милионски суми. А сè започна кога царот Александар Трети во ...

Повеќе »

Приказна за велигденските јајца – Фаберже

Велигденските јајца „Фаберже“ како уметнички предмети и денес воодушевуваат и предизвикуваат внимание. Последниве години станаа објекти по кои лудуваат руските тајкуни, кои не прашуваат за цена и на аукциите достигнуваат милионски суми.

Повеќе »

Фаберже, дожд од уметнички јајца во Њујорк

Далеку е Велигден, но Фаберже веќе е подготвен за изненадување на оваа тема. Дожд од уметнички јајца ќе падне во Њујорк на настанот Биг Ег Хант. Од 1 до 26 април, 250 уметнички јајца од Фаберже ќе бидат поставени на ...

Повеќе »