Tag Archives: Филип Димишковски

Филип Димишковски е добитник на „Златен Орикс“ за најдобар млад џез-музичар во 2018 година

Qatar Airways во соработка со Скопскиот џез фестивал веќе втора година по ред ја доделува наградата „Златен Орикс“ за најдобар млад џез-музичар во Македонија. Лани со неа се закити младиот тапанар Виктор Филиповски. Оваа година, наградата „Златен Орикс“ оди во ...

Read More »