Tag Archives: гени

Поради посебен ген жените живеат подолго од мажите

Изгледа дека недоумицата зошто жените и покрај животните оптоварувања низ кои поминуваат, живеат подолго, конечно е разрешена благодарение на јапонски истражувачи. Претпоставувајќи дека одговорите се во генетиката, тие во лабораториски услови се обиделе тоа и да го докажат. Успеале да ...

Read More »