Тег архиви: говорници

Водич за говор(ници): Стил, јазичен шунд и…. па, ова, како да ви кажам…

Лесно е препознатлив стилот во говорот на нашите политичари и јавни личности. Легендарно ќе остане „разбира се“, на пример. Или „реков и пак ќе речам“, или „нели“, или „секогаш може и подобро“…Денес се повеќе се актуелни „ерга омнес“, „дегутантно“, „па, ...

Повеќе »