Тег архиви: графити

Кавали влегува во судница поради „кражба“ на графити

Спорот меѓу Кавали и графити- уметниците Џефри Рубин, Виктор Чапа и Џејсон Вилијамс од Северна Калифорнија продолжува. Рубин, Чапа и Вилијамс тврдат дека Кавали употребил некои од нивните дизајни и ги употребил во неговата пролетна колекција за 2014 година. Кавали ...

Повеќе »

Графитите остануваат во мода: Вие имате весници, ние ѕидови!

За графитите, духот на градот и старата школа. Историјата на графитите почнува на крајот на 60-те години во Њујорк, кога едно момченце, Хулио, го испишува својот „печат“ Хулио 204 на метроата. Во 70-те години еден нов тинејџер, Таки, исто така ...

Повеќе »