Тег архиви: грејпфрут

Грејпфрутот е супер сојузник во топење на мастите

Еден грејпрфрут содржи само 100 калории, но го стабилизира шеќерот во крвта, го намалува апетитот и подолго ве држи сити. Половина грејпфрут за појадок е идеален за телесната тежина, а докажано е дека ќе ги загубите вишокот килограми ако се ...

Повеќе »

Природни облоги од ѓумбир за намалување на целулитот и сантиметрите на колковите

Познати се позитивните влијание на ѓумбирот врз здравјето и во процесот на забрзување на слабеењето, но овојпат не зборуваме за ѓумбирот како додаток во исхраната, туку како проверен борец против целулитот. Ѓумбирот е антиоксиданс, има антибактериско дејство и придонесува нашата ...

Повеќе »

Докажано ефикасна: 12-дневна диета со грејпфрут

Првата верзија на диетата со грејпфрут се појавила уште во 1930 година, но со текот на времето се усовршувала. Денес се смета за една од најефикасните брзи диети, трае 12 дена –период за кој се гарантира загуба на пет килограми. ...

Повеќе »

Напивка за детоксикација и отстранување на мастите

Гре­јпфру­тот е одли­чен извор на хра­нливи состојки и фито­хе­ми­ка­лии, изобилува со вита­мин Ц, анти­ок­си­дант и други состојки кои пома­гаат во изба­лан­си­ра­ната исхрана. Познат е и по своето анти­ми­кроб­ско деј­ство, а во 100 грама содржи минимални калории (33). Грејпфрутот е погоден ...

Повеќе »

Брза и ефикасна: 12-дневна диета со грејпфрут

  Првата верзија на диетата со грејпфрут се појавила уште во 1930 година, но со текот на времето се усовршувала. Денес се смета за една од најефикасните брзи диети, трае 12 дена –период за кој се гарантира загуба на пет ...

Повеќе »

3 причини зошто грејпфрутот ги топи килограмите

Грејпруфот кој изобилува со витамин А и Ц, го забрзува метаболизмот па оттука е и одличен сојузник во процесот на слабеење. Еден грејпрфрут содржи само 100 калории, но го стабилизира шеќерот во крвта, го намалува апетитот и подолго ве држи ...

Повеќе »

Моќна напивка за детоксикација и отстранување на маснотиите

Гре­јпфру­тот е одли­чен извор на хра­нливи состојки и фито­хе­ми­ка­лии, изобилува со вита­мин Ц, анти­ок­си­дант и други состојки кои пома­гаат во изба­лан­си­ра­ната исхрана. Познат е и по своето анти­ми­кроб­ско деј­ство, а во 100 грама содржи минимални калории (33). Грејпфрутот е погоден ...

Повеќе »