Тег архиви: HOYA Blue Control

Заштитете ги очите од штетната светлина на дигиталните уреди со HOYA Blue Control

Дигиталните уреди имаат заедничка карактеристика – емитување на сина светлина, позната како високо енергетска видлива светлина. Поради силниот интензитет, токму оваа сина светлина предизвикува замор и болки во очите, иритација, црвенило, суви очи, заматен вид, поспаност и главоболка. Дигитални уреди ...

Повеќе »