Тег архиви: иднина

Samsung го прославува својот 50ти роденден! Што може да очекуваме од овој технолошки гигант?

Во 2019 година NASA прослави 50 години од историската мисија на Аполо 11 и првото слетување на месечината. Светското првенство во кошарка само што заврши, а на 19. декември ќе се претстави и третото и последно продолжение од трилогијата „Star ...

Повеќе »

За штедењето, за иднината на моите деца, размислувања од женски агол!

Викторија од Скопската населба Аеродром важи за вредна, мирна и стабилна жена, вработена, сопруга, мајка на две дечиња, кои се и нејзината најголема гордост. Токму затоа, таа многу внимава кога се работи за одлуките поврзани со домашниот буџет. Иако ужива ...

Повеќе »

Модни предвидувања од 1939 година за 21-от век

Како модните дизајнери ја замислувале облеката која денес ја носиме? Ако го погледнете видеото подолу, ќе видите колку модните креатори пред 60-на години биле креативни и дека нивните предвидувања за модата во 21 век не се далеку од реалноста. Гледајќи ...

Повеќе »

Вака изгледа иднината на модата

Има еден непогрешлив начин како да се привлече вниманието на јавноста: зборувајте за иднината! Како ја замислувате иднината на модата? На ова прашање одговораат група модни дизајнери, со сосема различни одговори. Што има во продавницата на иднината? Едноставно, разгледајте ја. ...

Повеќе »

Велосипеди на иднината

Заборавете на автомоболите, овие возила на две тркала се толку добро дизајнирани што ќе ги задоволат потребите и на најпребирливите. Не го загадуваат воздухот, не трошат гориво, а да не зборуваме колку можат да придонесат за здравиот живот и фит ...

Повеќе »

Град од иднината

Сте се запрашале ли некогаш како ќе изгледаат градовите на иднината? Особено кога пренаселеноста станува проблем. Компанијата за дизајн АТ дизајн офис, го понуди проектот за градови кои би пловеле на вода. За иновативниот град од иднината покажа интерес Кина, ...

Повеќе »