Тег архиви: Илина Поповска

Колекцијата „Тесори“ ќе го предизвика вниманието на жени со изграден стил

Дизајнерката на накит, Илина Поповска, својата најнова колекција со наслов „Тесори“ (Богатства) ќе ја претстави на 25 и 26 октомври во салонот Ауди/Порше Македонија во рамките на десетото издание на Моден викенд Скопје. Почетокот на дизајнерската работа на Илина Поповска ...

Повеќе »

Илина Поповска: Инспирацијата е секогаш нешто ново и неповторливо

„Филигранството е занает што бил пренесуван од колено на колено, строго чувана семејна тајна. Можам да кажам дека сум една од среќните која успеала да го изучи“, нагласува дизајнерката на накит Илина Поповска

Повеќе »